Jistě všichni znáte verš z Lukášova evangelia, desáté kapitoly, kde Pán Ježíš učedníkům říká:

"Hle, dal jsem vám moc šlapat po hadech a štírech a po veškeré síle nepřítele, takže vám v ničem neuškodí. Ale neradujte se z toho, že se vám podrobují duchové; radujte se, že vaše jména jsou zapsána v nebesích.“ 

Jenoho dne mi tento verš hlodal v hlavě,  a já se sám sebe ptal, jestli je opravdu mé jméno zapsáno v nebesích. Sice už jsem byl křesťanem nějaký ten pátek, ale přece jenom jsem dobře věděl, že mám stále spoustu chyb a slabostí. Tato otázka mě stále trápila, a tím víc mě zajímala odpověď na ní.

Přemýšlel jsem, jak to jenom zjistit a napadlo mě asi to nejlepší, co mohlo. Jednoduše jsem se za to modlil...

...a v tentýž den večer, když jsem to vůbec nečekal a dávno na svoji ranní modlitbu zapomněl, přišla odpověď. Něco úplně jiného jsem potřeboval na internetu najít, a tak jsem cosi zadal do vyhledávače. A světe div se, první odkaz byl na tento obrázek:

Je to obrázek, na kterém je vyznačena planetka (asteroid) s mým příjmením. Koukal jsem na to jako puk, a v tu chvíli mi došlo, že je to Boží odpověď na moji otázku. Bylo to pro mě, jako by v ten okamžik sám Bůh promluvil: "Ano, tvé jméno je zapsáno v nebesích" :-)

Při dalším zkoumání jsem zjistil, že tato planetka se nachází v hlavním pásu planetek (asteroidů) mezi Marsem a Jupiterem, a byla pojmenována po jistém Williamu Esnerovi, americkém vysokoškolském učiteli. Tento pán pravděpodobně není žádný můj příbuzný, ale právě proto je úžasné, jak si to Bůh použil, vzhledem k tomu, že toto příjmení je celkem vzácné.

A tak mám pro vás výzvu. Pokud máte jakékoliv pochybnosti o svém spasení, ptejte se Boha. Hledejte odpověď, a já věřím, že vám ji Bůh nějakým způsobem dá. Vždyť přece Ježíš říká: "hledejte a naleznete."

Chvála Pánu! Jeho milosrdenství je věčné!