Také zápasíte s tím, že si na čtení Božího slova nedokážete najít dost času? A přitom je to pro křesťana velmi důležitá součást života. Co tedy s tím?

Asi každý to zná: ráno spěcháte do práce, v práci na to většinou není čas, potom na nákup, případně vyřizování jiných záležitostí, nějaký ten sport či jiné koníčky, úklid v domácnosti, starost o domácí zvířata nebo o děti, pak udělat něco k večeři, dát si sprchu, no a večer už je člověk tak unavený, že na čtení nemá sílu. 

Každý den to tak určitě není, ale z vlastních zkušeností vím, že to často takhle dopadá. Přesto ale existují chvíle, kdy nic důležitého neděláme nebo se dokonce koušeme nudou. A proto je můžeme využít právě pro čtení Bible! Jsou to například tyto momenty:

- při čekání ve frontě na poště, u doktora, nebo v obchodě před kasou  

- při čekání na zpožděný vlak či autobus

- když během vašeho oblíbeného TV seriálu dávají "nekonečné" reklamy

- na záchodě

- dále existuje skvělá možnost, stáhnout si z internetu audio Bibli (http://www.bible21.cz/ke-stazeni/audio) a poslouchat ji při jízdě autem, před spaním nebo přes sluchátka za chůze. 

- audio Bible ke stažení lze najít i v mnoha cizích jazycích, a tak můžete tímto způsobem "zabít dvě mouchy jednou ranou" - učit se cizí jazyk při poslechu Bible. 

Doufám, že vám moje tipy pomůžou při snaze nezanedbávat přijímání Duchovní stravy. Věřím, že i těch několik minut čtení nebo poslechu denně navíc přinese Duchovní ovoce do vašich životů :-)